Sănătatea în România Știri

Frumoasa care smulge oamenii din ghearele morții. Medic SMURD Iași: “Un pacient m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în rai”

O tânără din Iași, medic în echipa SMURD, este una dintre cele mai recente figuri care au ajuns în Atlasul frumuseții, un proiect foto-jurnalistic al unei românce, care adună chipuri de oameni frumoși din întreaga lume.

Giorgiana Matei este una dintre vedetele de dată recentă ale paginii de  Facebook “The Atlas of Beauty.

Medicul e de o frumusețe răpitoare, iar după apariția sa în Atlasul frumuseții, jurnaliștii din Iași au încercat să afle mai multe despre frumoasa salvatoare de vieți. În vârstă de 33 de ani, doctorița întoarce capetele pe stradă.

„Un pacient, victima unui accident rutier, fiind confuz după ce își pierduse cunoștința și pe care îl însoțeam spre spital, la un moment dat s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai”, a spus dr. Giorgiana Matei pentru BZI.ro.

Despre medicul ieșean, autoarea Atlasului frumuseții a scris: “Am fotografiat-o pe Giorgiana acum câteva zile la Iași, România. Ca doctor în medicină de urgență, le-a văzut pe toate. Ea a văzut copii murind și ea a fost cea care a trebuit să dea vestea tragică părinților lor. Și-a pierdut colegii și prietenii într-un accident de elicopter. A asistat la iad în 2020, lucrând în unitățile de terapie intensivă Covid1 9. Dar în timp ce experimenta atât de multă durere, a salvat sute de vieți. Și asta i-a dat puterea să meargă mai departe. Sunt sigură că 2021 va fi un an mai bun pentru umanitate. Și asta pentru că lumea noastră încă mai are eroi ca Giorgiana. E timpul să le arătăm mai mult respect și să le auzim vocea!”