Aduse de pe alte meleaguri pe plaiuri mioritice, fructele exotice reprezintă un desert delicios și foarte sănătos. Pline de culoare și arome, aceste fructe sunt o sursă bogată de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător.
Încărcate de culori inedite, gusturi și arome diverse, fructele exotice sunt recomandate de către specialiști pentru valoarea lor nutritivă impresionată. Nutriționiștii susțin că pot fi incluse în alimentația noastră de zi cu zi, mai ales după mesele principale, sub formă de desert.
Beneficiile pentru sănătate ale fructelor exotice
Printre cele mai populare fructe exotice care se găsesc în supermarketurile românești se numără fructul pasiunii sau guava. Ambele fructe sunt o sursă bogată de antixodianți, vitamina C, potasiu și fibre, fiind considerate o adevărată sursă naturală de sănătate.
Mai mult, guava poate fi utilizată și pentru prepararea gemurilor din fructe românești, datorită conținutului ridicat de pectină care are rolul de a îngroșa ingredientele folosite pentru prepararea dulcețurilor.
Un alt fruct exotic foarte sănătos este fructul dragonului sau Pitaya. Este ușor de recunoscut pe rafturile din supermarketuri datorită formei sale spectaculoase. Fructul dragonului este bogat în nutrienți, vitamina C, magneziu și fibre.
Ingredient nelipsit din sucurile și salatele de fructe, mango este un fruct exotic în compoziția căruia intră peste 20 de vitamine și minerale, foarte utile pentru sănătatea organismului. Puterile sale vindecătoare i-au făcut pe cei care l-au descoperit să-l considere „Fructul Fericirii”.
Dacă vreți să vă asigurați porția zilnică de antioxidanți, fibre și vitamine, puteți încerca să consumați rodia. Rodia este un alt fruct exotic pe care specialiștii în nutriție îl consideră benefic pentru sănătatea noastră. Studiile au arătat că o singură rodie consumată pe zi oferă organismului aproximativ 30% din necesarul de vitamina C.
Chiar dacă este unul dintre fructele exotice cu cele mai mici dimensiuni, litchi este încărcat de nutrienți. Sursă importantă de vitamina C, litchi are multe beneficii pentru organism. Este cultivat în zonele tropicale, are o textură gelatinoasă și un gust foarte dulce. De asemenea, poate fi utilizat și ca ingredient în multe rețete culinare.