Eveniment Știri

Focar uriaș de COVID-19 cu întindere în șapte regiuni ale Spaniei. Pacienții sunt studenți care au participat la o excursie

sursa foto:pixabay.com

Peste două mii de studenți spanioli au intrat în carantină, parte dintre ei fiind confirmați deja cu tulpina britanică, Alpha, a noului coronavirus. Este un focar uriaș apărut în urma unei excursii la care au participat tinerii, în arhipeleagul Baleare. Participanții provin din șapte regiuni iberice, numai în regiunea Madrid fiind testați pozitiv 320 de tineri. Pacienții din Madrid au vârste între 17 și 19 ani.

Excursia a fost organizată cu prilejul sfârșitului de an. Principala cauză este nerespectarea portului măștii în opt hoteluri din Mallorca, au arătat autoritățile sanitare spaniole care gestionează focarul. Acum, sunt testați și angajații hotelurilor în care studenții au fost cazați.

Acesta este cel mai mare focar gestionat în Spania și apare într-un moment în care evoluțiile epidemiologice erau favorabile, grație succesului pe care îl are campania de vaccinare derulată în această țară. Până acum, jumătate din totalul celor 47 de milioane de spanioli s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar 32,9 % au primit și cea de-a doua doză.