BREAKING MEDIKA Eveniment Știri

FOCAR LA UN CENTRU PENTRU TINERI CU HIV! Asistați și angajați ai centrului, depistați întâmplător cu COVID-19 (VIDEO)

Opt tineri, rezidenți ai Centrului Sfânta Maria” din Goleşti, Vrancea, și cinci angajați ai aceleiași instituții, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre beneficiari care au HIV, dar care, deocamdată, nu prezintă simptome.

Potrivit Adinei Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea, în subordinea căreia se află centrul pentru persoane cu HIV de la Golești, testarea pentru depistarea noului coronavirus s-a făcut după ce una dintre beneficiare a fost prezentată la Spitalul Județean Focșani pentru un consult de rutină. Aceasta avea o inflamație a ganglionilor și, printre alte analize, i-a fost făcut și testul pentru depistarea noului coronavirus.

Toate persoanele din centru, atât beneficiari, cât și angajați, au fost testați, iar cele 13 persoane depistate pozitiv au fost internate. Beneficiarii testați pozitiv au vârste cuprinse între 27 și 39 de ani. Potrivit Adinei Lăscan, toate cele 13 persoane sunt asimptomatice.

O anchetă epidemiologică este în desfășurare și urmează să stabilească exact cum au fost infectate cele 13 persoane. Cel mai probabil, infecția a ajuns în centru prin intermediul unui angajat asimptomatic.