ALERTĂ: CORONAVIRUS EXTERNE

Foarte grav! Simptomul ”Hipoxia fericită” ucide tăcut infectații cu coronavirus

Noul coronavirus, un virus perfid, ale cărui manifestări șochează medicii din întreaga lume.
Potrivit CNN, specialiștii din lume sunt uimiți de faptul că bolnavi de COVID-19, în stare foarte gravă, se comportă ca și cum nu ar avea nimic, însă în realitate nivelul de oxigen din țesuturile lor este foarte redus.

Specialiștii numesc această stare „hipoxie fericită” sau „hipoxie tăcută”. Este o stare pe care o dezvoltă unii pacienți care nu acuză nici un disconfort, deși specialiștii spun că la nivelul de oxigen din țesuturile acestor bolnavi, ar trebui să fie în stare gravă, și chiar în comă.

O astfel de situație, în care pacienții dau impresia că sunt bine este extrem de periculoasă, pentru că pacienții ajung târziu ori chiar prea târziu la spital. Hipoxia tăcută ar putea fi o explicație pentru decesele fulgerătoare ale unor persoane care nu au manifestat simptome de COVID-19.

Saturația normală cu oxigen este între 95% și 100%, iar orice valoare sub 90% este considerată anormală. Unii bolnavi de coronavirus au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor din zonele din care provin cu un nivel de oxigen în țesuturi de sub 50%, un nivel la care medicii se așteptau ca bolnavii să fie în stare foarte gravă, însă ei aparent, ei nu păreau a avea o problemă de sănătate. Nu toți dintre acești bolnavi au putut fi salvați.