FLOAREA CU PUTERI TĂMĂDUITOARE. Care este adevăratul potențial al lavandei

Oamenii asociază de obicei lavanda cu două trăsături specifice: parfumul și culoarea ei. Dar poate nu știți că floarea de lavandă și uleiul derivat din ea au istorii îndelungate în medicina naturistă.

Istoria lavandei

Numele său provine de la rădăcina latină „lavare”, care înseamnă „spălare”. Cea mai timpurie utilizare înregistrată a lavandei datează din Egiptul antic. Acolo, uleiul de lavandă a jucat un rol în procesul de mumificare.

În perioadele ulterioare, lavanda a devenit un aditiv de baie în mai multe regiuni, inclusiv în Persia, Grecia Antică și Roma. Aceste culturi credeau că lavanda a ajutat la purificarea corpului și a minții.

Încă din cele mai vechi timpuri, lavanda a fost folosită pentru a trata multe boli diferite, inclusiv:

probleme de sănătate mintală

• anxietate

 • insomnie

depresie

dureri de cap

pierderea părului

greață

acnee

dureri de dinți

iritații ale pielii

• cancer

Lavanda este o plantă polivalentă. Oamenii folosesc lavanda în multe moduri pentru a promova sănătatea și bunăstarea.

Aromoterapie

 Lavanda este cel mai frecvent folosită în aromoterapie. Parfumul din uleiurile plantei de lavandă se crede că ajută la promovarea calmului și a stării de bine. De asemenea, se spune că ajută la reducerea stresului, anxietății și reduce durerile ușoare. Un studiu realizat în Journal of Alternative and Complementary MedicineTrusted Source a descoperit că aplicarea locală de lavandă, plus salvie și trandafir, ar putea reduce severitatea crampelor menstruale.

Ajutor potențial  în cancer și demență

Conform sursei Institutului Național al Cancerului, aromoterapia poate ajuta pacienții să gestioneze efectele secundare ale tratamentului cancerului. Receptorii mirosului trimit la creier mesaje care pot afecta starea de spirit. Aromoterapia poate ajuta și adulții care suferă de demență.

Ajutor în insomnii

Din când în când, lavanda a fost recomandată persoanelor care suferă de insomnie sau alte tulburări ale somnului. Oamenii și-au umplut pernele cu flori de lavandă pentru a-i ajuta să adoarmă și să se odihnească mai bine.

Astăzi, aromoterapeuții folosesc lavanda pentru a trata durerile de cap și nervozitatea sau neliniștea. Terapeuții de masaj aplică uneori ulei de lavandă pe piele, care ar putea funcționa atât ca agent calmant, cât și de ajutor pentru somn. În Germania, ceaiul de lavandă a fost aprobat ca un supliment pentru a trata perturbările somnului, neliniștea și iritațiile stomacului.

Afecțiuni ale pielii și părului

Utilizarea uleiului de lavandă ar putea ajuta la tratarea alopeciei. Atunci când sunt aplicate pe piele, uleiurile de lavandă au arătat rezultate pozitive în cazul  eczemelor, acneei, arsurilor solare și erupției scutecului.

Mai multe despre afecțiunile în care se administrează lavanda găsiți aici.

Categorii: Medicină alternativă, Stil de viață, Utile
Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea