Dezvăluiri incredibile ale fiului Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, reținută sâmbătă pentru luare de mită. Într-o postare pe Facebook, tânărul relatează că s-ar fi întâlnit cu o persoană care s-ar fi recomandat ca fiind denunţătorul în cazul mamei sale şi care ar fi susţinut că sume de bani au fost date lui Liviu Pop, ca intermediar. Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, ar fi avut o întâlnire, după cum susține chiar el, cu denunțătorul mamei lui care i-ar fi spus că unele tranșe de bani ar fi ajuns la Liviu Pop, senator PSD și fost ministru al Educației.
Declarația a fost făcută de fiul Sorinei Pintea într-o înregistrare video publicată sâmbătă după-amiază pe contul de Facebook al acestuia și preluată de G4Media.ro. “Dimineață am fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. M-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine urma să mă întâlnesc (…). Am ajuns la Pizzeria M, în Baia Mare, unde după vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime cu părul grizonant, mi-a zis că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a zis că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Zice: ”Știi, că de fapt eu n-am mai spus despre ceilalți bani”. ”Stați un pic, cum adică ceilalți bani?”. Mi-a zis că a fost vorba de patru plăți, patru tranșe de bani, pe care el i-a făcut către Liviu Marian Pop. Odată 40.000 de euro anul trecut și odată câte 5000 de euro, tot către Liviu Marian Pop, bani care am înțeles că urmau să ajungă la mama mea (…) Am rămas șocat când mi-a spus că el este Mihai Costea, denunțătorul”, a declarat Ionuț Pintea.
Ulterior, într-o altă înregistrare, Ionuţ Pintea a afirmat că denunţătorul i-a relatat că flagrantul din Bucureşti i-a fost organizat ca urmare a sesizării depuse de firma din Bucureşti care câştigase licitaţia şi al cărei subcontractor era. Potrivit G4Media.ro, fiul Sorinei Pintea a mai povestit că denunțătorul i-ar fi povestit cum i s-a făcut flagrant în București: ”<<Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, dar n-am avut ce să fac pentru că mie mi-au făcut flagrant la București. Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam bani>>. Și l-am întrebat de ce lua banii ăia? Și mi-a spus că: <<Păi, trebuia să îi dau mai departe>>. Nu mi-a spus cui. <<Dar după flagrant am fost cablat, am fost urmărit, am fost interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni în legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva>>. Și, în momentul ăla. m-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul în a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni și poate avea urmări destul de grave. Așa că am ales să plec de-acolo. Și asta este mărturia mea pe care o dau acum. Cred în Justiție că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea”, a mai declarat Ionuț Pintea în mesajul video publicat sâmbătă după-amiază, pe Facebook.
Pus în fața acestei situații, Liviu Pop a negat totul și s-a declarat șocat. Mai mult decât atât, Pop a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu a discutat niciodată despre bani cu Sorina Pintea. “Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect, niciodată în viața mea (…) Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când eram ministru, îi trimiteam la plimbare. Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a declarat Liviu Pop, în direct la Antena 3.
Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.