Expunerea copiilor la fumul de țigară, risc de boli circulatorii

Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, sub coordonarea Academiei Americane de Pediatrie, scoate în evidență cât de grav poate fi afectată sănătatea copiilor pe care adulții îi expun la fumul de țigară. Cercetarea a fost realizată în urma colaborării dintre Academia Americană de Pediatrie și Institutul Național de Sănătate și Nutriție. Studiul a început în 2007 și s-a încheiat în 2016, perioadă în care a fost analizată starea de sănătate a 8529 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani, 43% dintre aceștia fiind expuși la fumul de țigară.

Astfel, s-a evidențiat faptul că 16% din copiii cuprinși în studiu aveau simptome ale bolilor circulatorii. Mai mult decât atât, copiii ai căror părinți fumează vor deveni la rândul lor fumători. Cele mai grave probleme medicale pe care cei mici le-ar putea avea la maturitate sunt legate de bolile aparatului circulator sau cardiace.

Oamenii de știință care au realizat acest studiu au scos în evidență faptul că expunerea copiilor la fumul de țigară va avea consecințe negative asupra stării lor de sănătate și în momentul în care vor ajunge la maturitate. „Expunerea copiilor la fumul de țigară poate avea efecte negative multiple asupra sănătății lor, care se vor intensifica în momentul în care vor ajunge adulți” a explicat dr. Rebecca Levy, autor al studiului și medic specialist în pediatrie la Spitalul Montefiore, din Bronx, New York, citată de CNN.

Specialiștii au atras atenția și asupra faptului că, din cauza pandemiei, mulți adulți au preferat să fumeze în interiorul locuințelor, fiind observați de către copii.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes