EXPLICAȚII LA MEDIKA TV. Cum au murit, de fapt, cei șase pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

România este tot mai aproape de scenariul Italiei în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19. Tocmai de aceea, în foarte scurt timp, la fel ca în Italia, medicii vor fi obligați să-i trateze pe bolnavii care au cele mai multe șanse de a supraviețui. O astfel de situație s-a întâmplat deja la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Cea mai mare presiune se pune pe secțiile ATI ale spitalelor, acolo unde ajung cazurile gave. Medicul infecționist din Timișoara, Virgil Musta, a declarat luni faptul că la sfârșitul săptămânii trecute, 6 persoane și-au pierdut viața din cauza faptului că nu au mai avut loc pe secția ATI a unității medicale.

Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja, de câteva zile, nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând Terapie Intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca, în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi la Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei” a declarat în spațiul public Virgil Musta.

Invitat în direct în cadrul emisiunii „Medika Special” de luni seara, prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a explicat care a fost cauza exactă a decesului celor 6 pacienți. „Acei pacienți erau vârstnici 70, 80 de ani cu comorbidități multiple, în special AVC-uri. Noi am preluat de la Spitalul Județean o încărcătură de pacienți foarte gravi, dintre care 6 dintre ei n-au putut să supraviețuiască. Deci, pur și simplu, și dacă-i puneam în ATI, prognosticul era la fel. Suntem în punctul în care secțiile ATI sunt pline și căutăm soluții de la o zi la alta, dar nu știm pentru cât timp” a explicat prof. dr. Cristian Oancea, pentru Medika TV.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la momentul de față rețeaua de paturi ATI din toate spitalele românești este în colaps. În ultimele 24 de ore, în secțiile ATI erau internați peste 1050 de pacineți în stare gravă.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes