Sfatul specialistului Știri

Experții britanici avertizează: “Nu beți alcool cu două zile înainte de vaccin și nici DOUĂ SĂPTĂMÂNI DUPĂ!”

Experții din Marea Britanie avertizează oamenii să nu bea alcool timp de două zile înainte și două săptămâni după ce fac vaccinul împotriva COVID-19, titrează The Sun.

Această perioadă de abstinență de la alcool este necesară pentru ca sistemul imunitar să răspundă cât mai bine la vaccine.

Deși există puține date despre efectul exact al alcoolului asupra răspunsului organismului la vaccinul anti-COVID,  sunt dovezi care sugerează că alcoolul poate reduce capacitatea organismului de a-și construi imunitatea post-vaccinală.  Este în special cazul băutorilor “cu greutate”, potrivit dr. Fiona Sim, coordonatorul unui grup independent de consultant medicală pentru educația în ceea ce privește consumul de alcool.

Îndemnându-i pe oameni să se vaccineze, dr. Fiona Sim a spus: „Vă sfătuim să nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat, pentru a încerca pentru a vă asigura că sistemul imunitar este cel mai bun pentru a răspunde la vaccin și a vă proteja. Dacă sunteți un băutor de cursă lungă, riscurile pentru dvs. de a vă îmbolnăvi grav dacă contractați COVID-19 sunt deosebit de mari, așa că vă rugăm să vă păstrați programarea pentru vaccinare dacă vi se oferă”.

Ea a explicat că în cazul consumului cronic de alcool protecția imunitară scade, în special în fața infecțiilor respiratorii, precum și în fața COVID-19.

„Și dacă faceți COVID -19, vă rugăm să nu beți alcool până nu vă reveniți complet, pentru a vă proteja sistemul imunitar pentru a-i permite să lupte împotriva virusului, precum și pentru a minimiza riscul de boli hepatice grave pe termen lung ”, a mai spus expert britanică.