EXTERNE Știri Studii/Cercetări

EXPERIMENTE PE OAMENI ÎN MAREA BRITANIE! Un potențial vaccin anti-COVID va fi testat începând de săptămâna aceasta

Oamenii de știință de la Imperial College din Londra vor începe, în această săptămână, imunizarea oamenilor cu un vaccin experimental împotriva noului coronavirus, anunță Medical Express.

Guvernul britanic a anunțat că 300 de oameni sănătoși vor fi imunizați cu câte două doze din serul dezvoltat la Imperial College. Guvernul britanic a contribuit cu 41 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea acestui vaccin experimental. Până acum, serul a fost testat doar pe animale și în laborator, unde a produs niveluri de anticorpi mult mai mari decât se observă în mod normal la persoanele infectate.

Mulți oameni de știință au avertizat că pandemia ar putea fi oprită doar cu un vaccin eficient.

“Pe termen lung, un vaccin viabil ar putea fi vital pentru protejarea celor mai vulnerabili, permițând reducerea restricțiilor și ajutând oamenii să revină la viața normală”, a spus Robin Shattock, care conduce cercetarea privind vaccinul.

Vaccinul folosește fire sintetice de cod genetic bazate pe virus. Odată injectate în mușchi, celulele proprii ale corpului sunt instruite să fabrice copii ale unei proteine ​​spike. Acest lucru ar trebui, la rândul său, să declanșeze un răspuns imun, astfel încât organismul să poată combate orice viitoare infecție cu COVID-19.

În cursa pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus sunt mai mulți candidați. Nu există garanții privind funcționarea acestora, dar sunt speranțe că unele ar putea fi gata până la sfârșitul anului. Universitatea Oxford a început recent un studiu avansat la care au participat 10.000 de voluntari, iar S.U.A. se pregătește pentru un studiu și mai amplu, care implică 30.000 de persoane, și care ar urma să înceapă în iulie.