Stil de viață Știri

EXCLUSIV! Spovedanie în direct la Medika TV. ÎPS Teodosie: „Eu am citat cuvintele lui Dumnezeu”

Implicat într-un imens scandal public din cauză că ar fi avut o atitudine discriminatorie la adresa femeilor, ÎPS Teodosie a vorbit în exclusivitate la Medika TV despre acuzațiile care îi sunt aduse.

Într-o intervenție în direct la „Medika Special”, ÎPS Teodosie a explicat că prin cuvintele pe care le-a exprimat în spațiul public nu a adus atingere drepturilor femeilor, ci a citat doar ceea ce scrie în Sfânta Scriptură:

N-am spus nimic în plus decât scrie în Sfânta Scriptură. Nu înțeleg aceste reclamații. Pe cine reclamă? Reclamă cartea de căpătâi? Este o istorie a lumii în Vechiul Testament. Nu s-a dat nimic, ce vedeți dumneavoastră? Eu am citat din cuvintele lui Dumnezeu. Nu-mi aparțin cuvintele, îi aparțin lui Dumnezeu. Vreți să vă răfuiți cu Dumnezeu? Nimeni n-a învins în lupta asta. Oamenii nu sunt pregătiți, nu cunosc cuvintele, cred că emană de la mine. Când vor constata de unde sunt cuvintele se vor retrage”, a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Medika TV.

În urma declarațiilor controversate făcute de ÎPS Teodosie a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În privința reclamației, înaltul prelat consideră că este nejustificată și că oficialii CNCD nu-l vor chema pentru a lămuri situația.

Nu cred că va fi cazul să ajung să dau declarații la CNCD. Sunt convins că nu se va judeca nimic, pentru că nu am spus nimic”, a precizat ÎPS Teodosie, în direct la Medika TV.