Exclusiv Știri

EXCLUSIV: România, locul 29 ÎN LUME la mortalitatea din cauza COVID-19. Cum s-a ajuns aici și ce se poate face. Explicațiile cercetătorului Radu Ciornei (video)

Zeci de familii din România sunt zi de zi îndoliate din cauza nemilosului SARS-CoV2, care continuă să facă victime peste tot în lume. Din nefericire, rata mortalității din țara noastră a atins cote alarmante.

Este semnalul de alarmă pe care l-a tras în direct, în emisiunea Medika Special de la Medika TV, dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, cercetător la Universitatea Suceava și membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților.

Acesta a arătat că România a atins ieri un bilanț nedorit, de 800 de decese la un milion de locuitori, ceea ce plasează România pe poziția a 29-a în lume din punctul de vedere al mortalității din cauza COVID-19.

Și mai grav este, crede specialistul, că în câteva luni țara noastră ar putea ajunge în top 10 mondial în ceea ce privește rata mortalității.

Pentru a nu se ajunge aici, este nevoie ca populația să înțeleagă că numai vaccinarea anti-COVID poate rezolva această problemă.

Din păcate, mediul online, unde tot mai mulți români își găsesc sursele de informare, este asaltat de fake-news, iar numărul persoanelor care se declară împotriva vaccinării începe să atingă cote alarmante. Cercetătorul sucevean spune că e timpul ca tot mai mulți membri importanță ai comunității să pună umărul pentru a câștiga încrederea oamenilor în lupta cu noul coronavirus și pentru a convinge cât mai multe persoane să se imunizeze.

Potrivit lui Radu Ciornei, este nevoie de vaccinarea a 70-80 la sută din populație pentru a se ajunge la imunitatea de grup, când putem spune că am învins pandemia. Iar ca să-i convingă pe oameni că aceasta este calea, e nevoie de implicarea cadrelor medicale, oficialilor și influencerilor. Cercetătorul a dat ca exemplu și cazul cadrelor medicale din Suceava, unde numărul celor care sunt reticenți în ceea ce privește imunizarea depășește 50%.