Exclusiv Știri

Exclusiv: Prima plângere penală după tragedia de la “Victor Babeș”. Rudele morților din TIR-ul groazei vor dreptate

La aproape două luni de la tragedia de la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală, unde trei oameni au murit în TIR-ul ATI ca urmare a opririi fluxului de oxigen de care depindeau pacienții, anchetatorii nu au încă nici o concluzie.

Familia uneia dintre cele trei femei care au murit atunci a decis însă că a venit timpul să se afle adevărul și a depus plângere penală la Parchet, pentru ucidere din culpă. În plângere, reclamați sunt ASSMB, Primăria Capitalei, Spitalul “Victor Babeș” și Ministerul Sănătății.

Invitat în emisiunea “Medika special” de la Medika TV, Stere Popescu, soțul victimei, a făcut mărturisiri emoționante, în direct, cu lacrimi în ochi. Bărbatul femeii decedate a vorbit despre ultima discuție avută cu soția sa, dar și despre momentul în care a primit vestea tragică.

Ultima oară am vorbit cu ea duminică, pe 11 aprilie, la ora 18.00 și mi-a spus că se simte puțin mai rău și că or să-i pună masca de oxigen. Eu eram în spital, la Ilfov, iar pe data de 13 m-a anunțat fiică-mea, dimineață, că s-a stins soția mea. Nu pot să iert niciodată asta. Am iubit-o foarte mult. Fiica și nepoata erau și ele internate, tot la Victor Babeș. Și au vrut să-mi spună ele primele”, a mărturisit Stere Popescu.

Soțul victimei a adăugat că până acum nu a aflat nimic oficial despre moartea soției sale, căreia vrea să-i facă dreptate, motiv care l-a și determinat, de altfel, să facă plângere penală.

Nu am primit nici o explicație. Oficial nu știm nimic, decât ce am văzut la televizor.  Eu nu vreau decât să se facă dreptate. Eu pentru soția mea sunt gata să merg până-n pânzele albe, cum se spune. Sunt pregătit să mor pentru ea, că am iubit-o foarte mult”, a mai spus soțul uneia din cele trei femei decedate în luna aprilie în TIR-ul ATI.

Avocatul Adrian Cuculis, care îl reprezintă pe Stere Popescu în lupta pe care a început-o pentru aflarea adevărului, crede că va mai dura până când ancheta va veni cu un răspuns, pe care îl așteaptă toată lumea.

Deocamdată nu există un vinovat. Și multă vreme de acum înainte nu o să avem un vinovat, pentru că până nu va veni expertiza care să spună cu certitudine ce nu a funcționat acolo și care sunt responsabilii, probabil vom mai avea de așteptat o perioadă bună. Familiile victimelor așteaptă un răspuns din partea autorităților”, a spus avocatul Adrian Cuculis la Medika TV.

Dosarul deschis de familia victimei este separat de ancheta începută în urma tragediei din aprilie, dar e foarte posibil ca la un moment dat, pe parcursul anchetei, dosarele să se unească, a mai subliniat avocatul.

În acest caz, familia greu încercată cere și plata de daune morale pentru pierderea suferită, în sumă de 1 milion de euro.