Exclusiv Știri

EXCLUSIV MEDIKA TV. Riscul COVID-19 despre care nu s-a zis nimic până acum! (video)

Cancerul este una dintre bolile despre care încă nu se știe totul, iar oamenii de știință fac eforturi uriașe, în permanență, pentru a găsi un leac. Descoperit în fază incipientă, cancerul, indiferent de localizare, poate fi vindecat. Cu cât e descoperit însă într-o fază mai avansată, cu atât se reduc șansele de supraviețuire.

Specialiști de renume din țara noastră au dezbătut acest subiect la Medika TV, vorbind despre cauzele mai mult sau mai puțin cunoscute ale apariției cancerului.

Unii factori de risc, a explicat prof. dr. Dumitru Matei, cum ar de pildă ereditatea, nu pot fi controlați. Alți factori pot fi în schimb influențați, iar aici este vorba în primul rând despre tot ce depinde de noi – alimentație, consum de alcool sau tutun.

Există însă și o serie de infecții virale răspunzătoare pentru apariția cancerului. Despre cancerul de col uterin, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul femeilor, se știe deja că este provocat de HPV, un virus împotriva căruia există inclusiv un vaccin. Sunt însă și alte virusuri a căror simplă prezență în organism poate declanșa, în timp, o formă de cancer.

Academicianul prof. dr. Adrian Restian și prof. dr. Dumitru Matei au dezvăluit, la Medika TV, că inclusiv SARS-CoV2 poate fi răspunzător pentru apariția unor cazuri de cancer pulmonar, care, de altfel, au crescut îngrijorător de la începutul pandemiei.