Sănătatea în România Știri

EXCLUSIV LA MEDIKA TV. Managerul Spitalului Găești: „Toți au țipat la mine, nu m-a sunat nicio autoritate”

Implicat într-un scandal public fără precedent, Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești, susține că acuzațiile care-i sunt aduse sunt lipsite de sens.

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești, anunța că va vaccina orice persoană care dorește, refuzând astfel să arunce dozele de ser neutilizate pentru imunizarea din prima etapă a cadrelor medicale. Anunțul a creat un val de reacții în spațiul public, managerul fiind lăudat, dar și criticat pentru intenția sa.

Într-o intervenție în direct la Medika TV, în emisiunea Medika Special moderată de Dana Chera, Laurențiu Belușică a explicat că s-a trezit într-un scandal public fără voia sa, fiind criticat fără a i se lua un punct de vedere.

Unii s-au repezit să facă afirmații nefondate despre mine. Că Belușică a vaccinat la Găești persoane care nu trebuiau vaccinate. Bine că le-a vaccinat, dar pe altă parte n-a respectat procedurile. Ești persoană publică, trebuie să fii atent la ce spui. Trebuie să te informezi foarte exact când vorbești public. Puteau să mă sune pe mine să mă întrebe dacă am vaccinat persoane în plus față de cele programate și spuneam că nu am vaccinat, a fost doar o idee. M-am gândit ce să fac cu vaccinul, dacă rămân cu ele în mână? M-am imaginat cu două doze de vaccin după masă, rămase. Le arunc? Am zis nu le arunc, haide să le fac cuiva. Cui să le fac? Unor oameni care vor, îi găsesc eu prin Găești. Acesta a fost raționamentul și nu altul”, a explicat managerul Spitalului Găești.

Mai mult, acesta atrage atenția că în ultimele două zile în România au fost aruncate 80 de doze de vaccin care nu au putut fi utilizate pentru personalul medical. „Din câte am înțeles eu tot de la autoritățile noastre, în România, ieri și astăzi (luni și marți – N.R.) s-au aruncat 80 de doze. Dacă este adevărat, este o problemă. 80 de oameni nu au fost vaccinați pentru că cineva a zis că nu trebuie să fie vaccinați”, a explicat Laurențiu Belușică.

Totodată, acesta precizează că dacă oamenii ar fi răspuns inițiativei pe care a lansat-o pe rețelele de socializare, respectivele persoane ar fi beneficiat automat și de a doua doză de vaccin. „Ei erau băgați automat în sistem, pentru că așa cere legislația, iar la 21 – 42 de zile revine cu permisiunea de a fi vaccinat din nou. Un om vaccinat este băgat în sistemul electronic de evidență, el trebuie să primească o hârtie că a fost vaccinat”, a mai spus Laurențiu Belușică.

În urma unui control al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, desfășurat la solicitarea Ministerului Sănătății, s-a constatat că la Spitalul Găești s-a respectat procedura în privința administrării vaccinului anti-COVID-19.