ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA EXTERNE

Europa a devenit centrul pandemiei de COVID-19

Europa a ajuns la aproape un milion de cazuri de COVID-19, ceea ce face ca vechiul continent să devină, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, centrul pandemiei. Potrivit lui Hans Kluge, directorul regional al OMS, citat de Reuters și AFP, următoarele săptămâni vor fi critice.

“Numărul de cazuri continuă să crească peste tot în regiune. În ultimele zece zile, numărul de cazuri raportate în Europa aproape s-a dublat, apropiindu-se de un milion”, a declarat Kluge, citat de Agerpres.

Practic, Europa are aproape jumătate din numărul de cazuri raportate la nivel mondial. Continentul european are, totodată, și un număr mare de decese, aproape 84.000 de persoane pierzându-și viața dela începutul pandemiei.

Oficialul OMS a avertizat că nu există o cale rapidă pentru revenirea la normal, chiar dacă unele țări au anunțat deja o relaxare treptată a restricțiilor. “Orice ţară care relaxează măsurile de combatere a epidemiei trebuie să se asigure că transmiterea virusului este controlată, iar sistemele de sănătate sunt capabile să testeze, să izoleze şi să pună în carantină cazurile”,  a adăugat oficialul OMS.