EXTERNE Știri Studii/Cercetări

Efectul necunoscut al paracetamolului: ne poate face mai curajoși

Potrivit unui studiu, paracetamolul poate trezi dorința de a participa la activități periculoase. Medicamentul despre care se știa că alungă febra și durerile, ne poate influența stările emoționale, sunt de părere oamenii de știință.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 189 de persoane. Înainte de debutul cercetării, tuturor lui s-a cerut să evalueze gradul de risc în cazul mai multor activități considerate periculoase precum scufundările sau săritul cu parașuta.


Astfel, voluntarii participanți la studiu au fost împărțiți în două grupe. Unii au primit până la două tablete de paracetamol și au precizat că activitățile considerate periculoase nu mai reprezintă o amenințare pentru ei și sănătatea lor. Ceilalți, cărora le-a fost administrat placebo, au refuzat categoric să ia parte la activități precum săritul de la mari înălțimi sau zborul cu parapanta, considerându-le înfricoșătoare.

Dacă paracetamolul a fost percepu ca un tratament care scade febra și alungă durerile, iată că acum putem spune că influențează emoțiile și percepțiile asupra riscului!” a precizat, medicul Baldwin Way, autor al studiului și profesor de medicină în cadrul Universității din Ohio, citat de Daily Mail.