EFECTELE NEGATIVE ALE PANDEMIEI: A crescut incidența bolilor psihice

Medicii din România atrag atenția că se confruntă cu o incidență crescută a cazurilor de depresie și anxietate, iar cea care le-a generat este chiar pandemia.

Pe lângă problemele economice și presiunea pe care o pune pe sistemul medical, pandemia de COVID-19 ne tulbură și mințile. Medicii atrag atenția că se confruntă cu tot mai multe cazuri de pacienți cu deficiențe în zona psihologică.

Această pandemie aduce cu ea povara bolilor psihice. OMS spunea că se desfășoară o altă pandemie paralelă, este vorba despre bolile psihice. Sunt persoane care efectiv dezvoltă în fiecare zi depresie și pe care le vedem în fiecare zi la cabinetele noastre. Și este evidentă această această depresie”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, membru al Grupului de Vaccinologie din cadrul Asociației Medicilor Naționale a Medicilor de Familie, la Medika TV.

Factorii care generează aceste probleme sunt multipli și țin în primul rând de instabilitatea pe care o creează pandemia.

Cauzele sunt limitările, precum lipsa locului de muncă, limitarea activității, problemele financiare, problemele cu copiii. Avem acești copii care stau acasă și au o activitate redusă. Este împiedicată socializarea, pentru copii se va vedea peste câțiva ani”, a mai spus dr. Gindrovel Dumitra, la Medika TV.

Subiectul a fost abordat, recent, la Medika TV, și de sociologul Ciprian Necula, care a subliniat că majoritatea persoanelor care cad pradă depresiei și anxietății sunt femeile. Despre acest subiect puteți citi AICI.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes