Efectele miraculoase ale aspirinei. Ce boală gravă poate preveni

Pe lângă faptul că îndepărtează febra și calmează durerile, banala aspirină și-a dovedit eficiența în tratarea cazurilor de cancer de colon, arată cele mai recente studii.

O echipă de oameni de știință de la Universitățile din Newcastle și Leeds consideră că o doză regulată de aspirină poate reduce riscul de cancer. Cercetarea s-a întins pe o perioadă de aproximativ 11 ani și a cuprins pacienți din 16 țări, care sufereau de sindromul Lynch (o boală care determină apariția unei forme severe de cancer colorectal, generat de modificări genetice – N.R.).

Studiul a implicat 861 de pacienți cu sindrom Lynch. 427 de pacienți au primit aspirină în mod continuu pentru o perioadă de 2 ani, iar alți 434 de voluntari au primit placebo. Apoi starea de sănătate a ambelor grupe de voluntari a fost urmărită timp de 10 ani. În cazul persoanelor cărora li s-au administrat două aspirine în fiecare zi (600 mg) riscul să manifeste forme grave de cancer de colon a fost de 42,6%.

Aspirina are un efect preventiv major asupra cancerului, dar acest lucru nu devine evident mai devreme de 4 ani de la începerea terapiei. Cu ajutorul acestor voluntari dedicați am învățat ceva de valoare pentru noi toți”, a precizat profesorul John Burn, de la Universitatea Newcastle, coordonatorul cercetării, citat de publicația The Mirror.

Totuși, profesorul le-a recomandat celor care vor să urmeze acest tratament să meargă la o serie de consultații, pentru a preveni posibilele complicații care pot apărea din cauza consumului de aspirină. „Înainte ca cineva să înceapă să ia aspirină în mod regulat, ar trebui să se consulte mai întâi cu medicul, deoarece se știe că prezintă un risc de ulcere și sângerări la nivelul stomacului”, a mai spus profesorul John Burn.

O altă problemă medicală pe care o poate provoca aspirina o reprezintă și apariția hemoragiilor, din cauza efectului medicamentului de a subția sângele.

Categorii: Sfatul specialistului, Stil de viață, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea