Echipamente medicale în valoare de aproape un milion de lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș, prin proiectul „Viaţă pentru Nou-Născuţi”

Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost dotată cu echipamente medicale performante în valoare totală de 932.410 lei, în cadrul Proiectului „Viaţă pentru Nou-Născuţi în Mureş”. Proiectul este derulat de către Asociaţia Cristi Vasiliu, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România prin programul „Fondul Viaţă pentru nou-născuţi” şi a Consiliului Judeţean Mureş.

„Este un proiect care vizează dotarea secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş cu 38 de aparate de înaltă performanţă cu o soluţie de telemedicină, schimbare a grupului electrogen şi dotarea cu UPS a clădirii şi, de asemenea, are şi o componentă de training pentru personalul medical care lucrează în secţia de terapie intensivă. Valoarea totală a proiectului este de 932.410 lei, din care 791.750 de lei este finanţare din partea Fundaţiei Vodafone România, 100.000 de lei este finanţare din partea Consiliului Judeţean Mureş şi 40.660 de lei este contribuţia noastră, a Asociaţiei Cristi Vasiliu”, a declarat preşedintele Asociaţiei Cristi Vasiliu, Delia Vasiliu, într-o conferinţă de presă.

Cele trei etape ale proiectului au fost deja finalizate. Este vorba despre dotarea liniilor de terapie intensivă cu aparatură medicală, dotarea cu soluția de telemedicină şi integrarea secţiei în reţeaua de telemedicină, în care sunt conectate alte 8 secţii de terapie intensivă nou-născuţi, şi achiziţia grupului electrogen.

„În liniile de terapie intensivă au ajuns 36 de aparate medicale, şi anume 4 monitoare de funcţii vitale, 5 staţii de andocare, 10 injectomate, 5 infuzomate pentru alimentaţie parenterală, 3 aparate de ventilaţie noninvazivă, 5 aspiratoare de secreţii, 2 aparate de măsurare a bilirubinei transcutanat, un EKG şi un video laringoscop. Secţia este, începând de luna trecută, integrată în reţeaua de telemedicină. În perioada imediat următoare urmează să ajungă o masă cu hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a perfuziilor şi a alimentaţiei parenterale. Va fi achiziţionat un ecocardiograf şi, de asemenea, până la sfârşitul anului va continua componenta de training pentru personalul medical”, a mai declarat Delia Vasiliu.

Potrivit șefei secției de neonatologie, Laura Suciu, aici se nasc anual 1.600 de copii. În primele șapte luni ale acestui an, de la punerea în funcţiune a aparaturii noi, circa 20 de copii au ajuns la Secţia ATI.

Categorii: Actualitate
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea