Sănătatea în România Știri

„Echibiotic”, suplimentul-minune care repară flora intestinală, produs la USMV Cluj – Napoca

După 10 ani de cercetări, specialiștii din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca au reușit să lanseze un supliment alimentar ce are ca scop refacerea florei intestinale.

Denumit „Echibiotic”, preparatatul conține un complex activ format din șase tulpini de probiotice, împreună cu un prebiotic, special selecționate pentru refacerea florei intestinale.

Produsul s-a aflat în studiu în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor. „Echilibrul acestui produs simbiotic (probiotic-prebiotic) derivă din amestecul tulpinilor de probiotice atent selecționate și condiționate, dar și din tehnologia de obținere a complexului simbiotic. Metoda de microîncapsulare dezvoltată de echipa USAMV Cluj-Napoca este una modernă, care păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară majorității suplimentelor simbiotice existente pe piață” a precizat prof. dr. Dan C. Vodnar, profesor de Biotehnologii Alimentare și Gastronomie Moleculară în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, și coordonator al acestui proiect.

Produsul se comercializează sub formă de pulbere ambalată în plic, o cutie conținând 7 plicuri. Suplimentul poate fi achiziționat, deocamdată, de la magazinul USAMV Cluj – Napoca, prețul fiind de 50 de lei/cutie.