EXTERNE Știri

Ea este PRIMUL PĂMÂNTEAN vaccinat anti-COVID

O femeie de 90 de ani din Marea Britanie este prima persoană din lume care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus. A a fost vaccinată în această dimineață, după ce Marea Britanie a dat startul imunizării în masă a populației.

Margaret Keenan, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare, a declarat că este „cel mai bun cadou de ziua de naștere”, potrivit BBC.

I s-a făcut injecția la 06:31 GMT – prima dintre cele 800.000 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech care vor fi administrate în următoarele săptămâni.

Până la sfârșitul lunii sunt așteptate până la patru milioane în plus.

Centrele din Marea Britanie vor vaccina pentru început persoanele peste 80 de ani și pe unii dintre angajații din domeniul sănătății.

Mă simt privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19, că este cel mai bun cadou de ziua de naștere pe care mi l-aș putea dori pentru că înseamnă că pot aștepta în sfârșit să petrec timpul cu familia și prietenii în noul an, după ce am fost pe cont propriu cea mai mare parte a anului“, a declarat Margaret Keenan.

Vaccinul produs de Pfizer este primul ser din lume care a primit autorizație pentru a fi folosit pentru vaccinarea în masă a populației din Marea Britanie. De altfel, acesta este printre cele mai avansate pentru autorizate și în SUA și Europa, iar autoritățile din România se așteaptă ca vaccinul să ajungă și în țara noastră la începutul anului viitor, când ar urma să înceapă campania de imunizare. Între timp, pregătirile pentru campania de vaccinare anti-COVID sunt în toi, iar în toate județele, unde au fost deja stabilite centrele de vaccinare.

Știrea imunizării anti-COVID a primului pământean a făcut înconjurul planetei, fiind distribuită pe rețelele de socializare inclusiv de reputați specialiști din România.

Începutul revenirii la normal…”, a comentat, scurt, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, care a distribuit știrea BBC.