Eveniment Știri

E oficial! Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID în România

Primele vaccinuri anti-COVID vor ajunge în România pe 26 decembrie. Este anunțul făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, se arată în comunicat.

Vaccinarea va începe în România, cel mai probabil, pe 27 decembrie, potrivit anunțurilor anterioare făcute de autorități. Concomitent, în ultimele zile ale anului 2020 va începe vaccinarea și în celelalte țări ale Uniunii Europene.

Primele doze vor fi transportate de aici, de la fabrica din Belgia, în zilele următoare. Mereu am spus, în timpul acestei pandemii, că suntem în această criză împreună. Campania de vaccinare va putea începe. Simultan, în țările membre, în timpul zilelor de vaccinare din Uniunea Europeană, pe 27, 28 și 29 decembrie”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pfizer va livra 12,5 milioane de doze de vaccin Uniunii Europene până la sfârșitul anului.