E în puterea noastră să ținem binele aproape. Psihologii ne învață cum putem face asta 

Nu toate evenimentele din viața noastră sunt pozitive. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru ca atunci când apar evenimentele negative să nu le lăsăm să ne copleșească. În caz contrar anxietatea și depresia își vor face simțită prezența și va fi dificil de luptat cu aceste stări. 

„Modul în care abordăm evenimentele din viață chiar dacă sunt dramatice, structura noastră de personalitate ne determină să trăim acel moment cu temeri sau frici cu pesimism uneori chiar cu depresie. Uneori se întâmplă să fim prea obosiți și să nu putem să parcurgem cu optimism” a explicat Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psiholog adlerian, la Medika TV. 

Starea de bine după un eveniment mai puțin plăcut nu apare de la sine. Trebuie să facem eforturi pentru a ne-o induce. „E de reținut că efortul pe care îl faci de a-ți fi mai bine este firesc, pentru că noi așteptăm întâi să ne fie bine și abia pe urmă să facem efortul. Este fix invers. Starea de bine se pierde și se reînvață. Când ne simțim rău, triști sau singuri trebuie să facem un efort să ne fie bine. N-o să vină de la sine. Acest negatisim dacă rămâi în el crește și tot ce putem să facem este să-l oprim” a mai spus Yolanda Crețescu. 

Categorii: Medici de familie
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea