Dr. Virgil Musta, după vaccinul anti-COVID: “Mă simt liber! E șansa noastră de a câștiga războiul”

Medicul infecționist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, devenit extrem de cunoscut în România în perioada pandemiei mai ales datorită ratei mari de succes pe care a înregistrat-o în tratarea cazurilor de COVID-19, se numără printre primele cadre medicale care au fost imunizate în țara noastră.

Imediat după ce a fost vaccinat, dr. Musta a spus că vaccinul este cel mai frumos cadou de Crăciun, acesta reprezentând șansa omenirii de a învinge pandemia.

 „Mă simt liber, ceea ce este extraordinar. Trăiesc din nou libertatea și sunt fericit că am primit acest cadou de sfintele sărbători de Crăciun. Suntem la un nou început, este șansa noastră de a lupta eficient cu acest virus și de a câștiga războiul. Eu sunt convins că de anul viitor, încetul cu încetul, numărul de cazuri va scădea, până când vom învinge virusul și vom câștiga războiul. Depinde în primul rând de noi toți. Suntem primii care am dat exemplu, era esențial, dar nu putem numai noi singuri să luptăm. Eu sunt convins că populația va înțelege acest lucru. Viața a decurs cu totul altfel în ultimul an și sper că la anul vom intra într-o normalitate, chiar dacă puțin modificată”, a spus dr. Virgil Musta.

Anterior, specialistul timișorean a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, despre ce a însemnat vaccinarea pentru omenire, despre eradicarea unor boli, creșterea speranței de viață, dar și despre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID, care sunt obișnuite, comparabile cu cele ale altor vaccinuri.

 „E adevărat că au fost studii de scurtă durată, însă tehnologia la ora actuală ne permite să creăm foarte repede, să parcurgem foarte repede anumite stadii de dezvoltare ale unor medicamente sau vaccin, cu la fel de mare performanță a produsului. Acest vaccin nu are efecte adverse mult mai mari sau mai rele decât marea majoritate a vaccinurilor. Marea majoritate a efectelor sunt la nivelul brațului, acolo unde se injectează, poate apărea o durere, roșeață, care în decurs de câteva zile dispare.

Mai pot apărea efecte legate de greață, astenie, oboseală, amețeală. Foarte rar au fost depistate efecte mai severe. Dar nici nu se ştie exact dacă aceste efecte s-au datorat vaccinului propriu-zis sau al unei alte comorbidităţi ale respectivului pacient. Am convingerea că va fi bine şi militez pentru vaccinare”, a explicat medicul infecționist Virgil Musta.

Potrivit informațiilor oficiale, nici unul din cele 960 de cadre medicale din România care au făcut vaccinul în prima zi a campaniei de imunizare nu a raportat efecte adverse.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea