În cadrul emisiunii PE ȘLEAU, CU DR. MENCI!, producție MedikaTV, Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne sfătuiește cum să ne alegem cel mai sănătos tip de pâine.
”Pâinea este alimentul de bază a românului. Pâinea de astăzi nu mai este ca cea de odinioară, ea este făcută acum prin niște procese tehnologizate, iar rețeta ei nu mai este cea originală.
Calitatea pâinii o dă calitatea ingredientelor. Pâinea de odinioară era făcută cu maia sălbatică și germenele grâului folosit mai demult era lăsat întreg cu coajă. O felie de pâine era foarte sățioasă. În schimb, gustul pâinii de azi este dat de aditivi alimentari, numiți E-uri. De preferat ar fi să alegem o pâine făcută din făină integrală și nu de făină albă tratată la moară. Făina 1250 este o făină bună care încă conține proprietățile grâului. Dar citiți mereu eticheta, ”afirmă Dr. Menci, invitatul permanent al emisiunii PE ȘLEAU!, producție MedikaTV.