Sfatul specialistului

Dr. Menci: ”Calitatea pâinii este dată de calitatea ingredientelor. Citiți eticheta!”

În cadrul emisiunii PE ȘLEAU, CU DR. MENCI!, producție MedikaTV, Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne sfătuiește cum să ne alegem cel mai sănătos tip de pâine.

”Pâinea este alimentul de bază a românului. Pâinea de astăzi nu mai este ca cea de odinioară, ea este făcută acum prin niște procese tehnologizate, iar rețeta ei nu mai este cea originală. 

Calitatea pâinii o dă calitatea ingredientelor. Pâinea de odinioară era făcută cu maia sălbatică și germenele grâului folosit mai demult era lăsat întreg cu coajă. O felie de pâine era foarte sățioasă. În schimb, gustul pâinii de azi este dat de aditivi alimentari, numiți E-uri. De preferat ar fi să alegem o pâine făcută din făină integrală și nu de făină albă tratată la moară. Făina 1250 este o făină bună care încă conține proprietățile grâului. Dar citiți mereu eticheta”, spune Dr. Menci,realizatorul emisiunii PE ȘLEAU!, producție MedikaTV.