Sfatul specialistului Știri

DOUĂ SFATURI SIMPLE PENTRU SĂNĂTATEA PIELII MÂINILOR. Care sunt riscurile dacă nu ținem cont de ele?

Cel mai mare organ al omului, dar și unul dintre cele mai expuse în actuala pandemie, pielea, are nevoie de o îngrijire specială, având în vedere agresivitatea cu care acționează asupra ei toate substanțele pe care le folosim pentru a reduce riscurile infectării, de la săpun, la dezinfectant. Ca să poată să asigure, în continuare, rolul său de barieră împotriva infecțiilor și să nu se transforme într-o poartă de intrare pentru acestea, pielea are nevoie nu doar să fie curată, ci și hidratată, ulterior curățării. De aceea, specialiștii ne sfătuiesc să nu uităm de crema de mâini pe care trebuie să o alegem după două criterii importante: să fie hidratantă și să fie de calitate.

Cel mai mare avantaj al acestui organ este chiar capacitatea sa de regenerare și, pentru a ajuta la o bună refacere a pielii, singurul ”ajutor” adecvat este crema de hidratare.

Altfel, s-ar putea să ieșim din această pandemie cu o piele îmbătrânită prematur, caz în care, mâinile noastre nu vor mai fi cea mai frumoasă carte de vizită, un aspect la care femeile, dar și bărbații, țin, deopotrivă.

În materialul video de mai jos, regăsiți sfaturile expuse și în acest material, formulate de conf. dr. Ana-Maria  Oproiu, șef Secție Chirurgie Plastică, Spitalul Universitar București, invitată la emisiunea Medika Special.