„Doctor Medika” – Tot ce trebuie să știi pentru a avea cele mai frumoase și sănătoase picioare

Pantofii înalți sunt un accesoriu indispensabil din garderoba oricărei femei care vrea să iasă în evidență. Deși pot să confere încredere și atitudine, tocurile foarte înalte nu sunt însă cele mai recomandate atunci când vine vorba despre sănătatea picioarelor. Cea mai frecventă afecțiune pe care acest tip de încălțăminte o provoacă sunt venectaziile sau vasele de sânge sparte.

Te pregătești să pleci la o petrecere alături de colegii de serviciu și ți-ai pregătit o ținută prin care vrei să-ți pui în evidență picioarele. Din păcate nu o poți purta pentru că vasele de sânge sparte de pe suprafața pielii arată inestetic. Află de la specialiști ce trebuie să faci pentru a evita această problemă medicală și care sunt cele mai bune metode de tratament.

În studioul Medika TV, alături de Simona Bălănescu, gazda emisiunii „Doctor Medika”, s-a aflat medicul primar chirurg Ștefan Jianu. Acesta a vorbit despre cele mai frecvente cauze ale vaselor de sânge sparte, mai ales în cazul femeilor. „Sunt bune tocurile, dar în niște limite, nu cele foarte mari, pentru că ele pot provoca apariția venectaziilor. De asemenea e bine să se evite și sauna și epilarea cu ceară fierbinte, e bine să se evite și masajele forțate, precum cel anticelulitic, pentru că pot să spargă alte vase” a explicat dr. Ștefan Jianu, în direct la Medika TV.

Toate aceste trucuri pentru frumusețe sunt însă factori favorizanți, pentru că venectaziile au, în general origini, genetice. „În general este vorba despre o predispoziție, în majoritatea cazurilor așa are și mama sau bunica” a precizat dr. Ștefan Jianu.

Din fericire, pentru această problemă medicală există forme de tratament. Cea mai eficientă se dovedește a fi scleroterapia. Ce presupune această metodă ne explică dr. Ștefan Jianu. „Este vorba despre injecții cu un ac fin, prin care se injectează o substanță numită sclerozant și care are rolul de a intra în interiorul vasului mic de sânge, de a-l inflama pe dinăuntru și de a-l face să se strângă, să se micșoreze. Practic nu dispare, dar se transformă în țesut alb scleros care nu se mai vede pentru că nu mai are sânge înăuntru.”

Categorii: Știri
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
+