„Doctor Medika” – Efectele mai puțin cunoscute ale antibioticelor administrate în copilărie. Medicul Victor Ștefănescu a explicat ce boală pot genera

Când vorbim despre afecțiunile oncologice, există foarte multe cauze care le pot determina. Medicamentele administrate în copilărie, cum ar fi antibioticele, pot influența apariția, la maturitate, a cancerului colorectal. 

Marți seară, la Medika TV, prima parte a emisiunii „Doctor Medika” a fost dedicată prevenirii și tratării cancerului colorectal. Invitatul Simonei Bălănescu, gazda emisiunii, a fost dr. Victor Ștefănescu, medic primar în chirurgie generală, care a explicat ce legătură există între antibioticele administrate în copilărie și apariția cancerului colorectal. „În ultimul timp se vorbește foarte mult despre utilizarea antibioticelor în copilărie. Se pare că prin modificarea florei intestinale este favorizată, la maturitate, creșterea celulelor care pot provoca forme de cancer colorectal” a explicat dr. Victor Ștefănescu. 

De asemenea, o altă cauză importantă a cancerului colorectal sunt factorii genetici. „Să nu uităm de cealaltă cauză și aici mă refer la genetică. Aici este de mare importanță anamneza, adică să cunoaștem istoricul fiecărui pacient. Sunt foarte importanți medicii de familie pentru că ei sunt primii în contact cu pacientul” a mai spus dr. Victor Ștefănescu. 

Categorii: Medici de familie, Sănătatea în România
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea