EXTERNE Știri Studii/Cercetări

Dispozitivul care bate orice dietă. Instrumentul și-a dovedit eficiența în lupta cu kilogramele

Mai mulți oameni de știință din Marea Britanie și Noua Zeelandă au creat un dispozitiv care-i oprește pe oameni să deschidă gura suficient de mult pentru a mânca alimente solide. Instrumentul are la bază componente magnetice și poate fi montat de medicii stomatologi.

Instrumentul a fost numit „DentalSlim Diet Control” și permite utilizatorilor să deschidă gura doar 2 milimetri. El a fost testat inițial pe 7 femei obeze, din Marea Britanie, cărora li s-a administrat o dietă lichidă, săracă în calorii.

Respectivele paciente au pierdut o cantitate medie de 6,36 Kg, însumând aproximativ 5,1 % din greutatea corporală. Prof. Paul Brunton de la Universitate din Otago, Noua Zeelandă, s-a declarat mulțumit de rezultatele înregistrate de acest dispozitiv.

Este o alternativă ce pare a fi eficientă, ieftină și atractivă la procedurile chirurgicale”, a precizat prof. Paul Brunton, citat de The Guardian.

Chiar dacă specialiștii care au creat dispozitivul s-au arătat mulțumiți de invenție, în mediul online au apărut numeroase comentarii împotriva dispozitivului. Internauții s-au arătat indignați de invenție și au precizat că pare greu de utilizat, provocând disconfort.