Eveniment Sănătatea în România Știri

Din sutele de suceveni vindecați de COVID-19, doar 7 au donat plasmă hiperimună

Suceava rămâne focarul de coronavirus al României, cu cele mai multe cazuri de COVID-19 și cele mai multe decese înregistrate la nivel național. Totuși, numărul de infectări a scăzut simțitor în ultima vreme, numărul de cazuri noi raportate în acest județ fiind foarte mic, în comparație cu situația generală.

Sute de bolnavi s-au vindecat deja, iar viața în Suceava reintră, încet-încet, în normal.

Totuși, puțini dintre cei care au trecut prin experiența COVID-19 au donat până acum plasmă hiperimună. Mai exact, doar șapte recoltări de plasmă s-au făcut până acum, după cum arată presa locală din Suceava. Donatori de plasmă care să ajute bolnavii COVID-19 în stare gravă să lupte cu boala au fost din rândul cadrelor medicale și angajaților MAI.  Printre ei s-a numărat și un ofițer MApN, care a dezvoltat anticorpi pentru COVID-19 după ce a trecut prin această boală. El a avut o formă ușoară și a spus că a făcut acest gest ca să ajute alți oameni, dar și pentru a da un exemplu.

M-am gândit că este important să vin cu acest ajutor, mai ales că această plasmă poate fi păstrată și folosită și peste jumătate de an și mai mult. În aceste condiții, dacă vor mai fi probleme cu un nou val al pandemiei, în noul sezon rece, ar putea să ajute mult atunci. Fac un apel la toți sucevenii care au trecut cu bine de această boală să se gândească că pot pune și ei umărul în lupta cu acest virus”, a declarat pentru Monitorul de Suceava lt.col. Florin Crăciun.