Dieta mediteraneană, cea mai bună din lume pentru al patrulea an consecutiv. Care sunt bolile pe care le previne

Mese regulate, pe bază de fructe și legume, gătite simplu, semințe, fasole și cereale integrale, ierburi aromatice și, nu în ultimul rând, ulei extravirgin. Sunt principalele ingrediente ale dietei mediteraneene, care, pentru al patrulea an consecutiv, a fost desemnată ca fiind cea mai bună dietă a anului, potrivit U.S. News & World Report.

Zahărul, făina sau alte grăsimi în afara uleiului de măsline nu se regăsesc în această dietă, fiind premise foarte rar, în mod excepțional.

Dieta mediteraneană este recomandată de nutriționiști, fiind considerată exemplul unui stil de viață sănătos. Consumul alimentelor în stil mediteranean este nu doar sănătos, dar reduce și o serie de riscuri, cum ar fi cel de diabet, demență, cancer de sân sau chiar depresie. Este asociat cu o inimă sănătoasă și o speranță mai mare de viață.

De altfel, dieta mediteraneană este recomandată de nutriționiști inclusiv în cazul unor afecțiuni relative des întâlnite în rândul populației din România, cum este ficatul gras (steatoza hepatică).

Medicul nutriționist Laura Ene, specialistul Medika TV care realizează emisiunea “Secretele nutriției”, a vorbit, de altfel, în mai multe rânduri despre beneficiile pentru sănătate ale dietei mediteraneene. Un material despre modul în care acest tip de alimentație ne ajută să înlăturăm problemele ficatului gras puteți citi AICI.

Categorii: Sfatul specialistului, Stil de viață, Știri
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea