ALERTĂ: CORONAVIRUS Știri

Detalii șocante despre victimele COVID-19! Cum sunt îngropate persoanele decedate

Detalii șocante dezvăluite de un angajat al unei firme de pompe funebre din județul Bacău! Deși e un subiect sensibil, moartea face parte din pandemie. România se apropie vertiginos de 900 de decese provocate de COVID-19, iar tulburător e că românii răpuși de noul coronavirus nu au avut parte de cele creștinești. Potrivit publicației Ziarul de Bacău, rudele persoanelor decedate nu au voie să-și ia rămas bun de la acestea și nici să le vadă. Șocant e că, potrivit declaraților făcute pentru publicația amintită de un angajat al unei firme de pompe funebre, singura îmbrăcăminte pe care o poartă răposații pe ultimul drum e reprezentată din doi saci, închiși ermetic.

Rudele au la dispoziție 24 de ore să ridice corpul. Noi îl preluăm din secție, îl ducem la morgă, iar acolo corpul este tratat cu biocide pe bază de formol. După aceea este pus în doi saci închiși ermetic. După protocol, decedații nici nu se mai îmbracă, sunt înmormântați așa, goi. Mai sunt rude care ar vrea măcar pe deasupra să fie pus un costum. Aparținătorii aduc sicriul, acesta este bătut în cuie și dus direct la cimitir”, a declarat Ionuț Marcu, angajat al unei firme de pompe funebre din Bacău.

El a mai povestit că angajații firmelor de profil poartă echipamente de protecție, iar mașinile care transportă persoanele decedate din cauza COVID-19 sunt dezinfectate temeinic.

Județul Bacău a înregistrat până marți, 5 mai 2020, un număr de 28 de decese din cauza COVID-19.