DESCOPERIREA CARE RĂSTOARNĂ CE SE ȘTIA PÂNĂ ACUM. Ce se întâmplă în cazul copiilor infectați cu noul coronavirus

Copiii pot răspândi noul coronavirus într-o măsură mai mare decât ce se știa acum, relevă un studiu care s-a derulat în două spitale din SUA.

Potrivit studiului, care a fost publicat în Journal of Pediatrics, chiar dacă manifestările bolii nu sunt la copii la fel de puternice ca la adulți, iar cei mai mulți sunt asimptomatici, încărcătura virală este foarte mare și, implicit, și riscul de transmitere.

M-au surprins încărcăturile virale ridicate pe care le-am observat la copiii de toate vârstele, mai ales în primele două zile de infecţie″, a spus Lael Yonker, directoarea Spitalului General din Massachusetts şi autor principal al studiului.

Medicii au observat că un copil infectat asimptomatic are o încărcătură virală semnificativ mai mare comparativ cu un adult aflat în stare gravă.

În timpul acestei pandemii de COVID-19 am examinat în principal pacienţii cu simptome şi din acest motiv am ajuns la concluzia greşită că marea majoritate a celor infectaţi sunt adulţi″, a spus și Alessio Fasano, directorul Centrului de Cercetare pentru Imunologie şi Biologie Muconazală de la același spital din Massachusetts. El a atenționat că un copil infectat poate fi ″ o sursă posibilă de răspândire a virusului şi trebuie ţinut cont de acest lucru în etapele de redeschidere a şcolilor″.

Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, la Digi 24, că școala trebuie să înceapă, dar e nevoie de respectarea măsurilor de protecție pentru a se preveni răspândirea virusului.

„Școala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranța unei activități apropiate de normal, copiii au nevoie să interacționeze unii cu alții, cu profesorii, pentru că prelungirea excesivă a învățământului la distanță nu cred că e sustenabilă. Temerile sunt normale. Părinții trebuie să știe în primul rând că discutăm despre o boală transmisibilă, ar evitarea în totalitate a transmiterii acestei boli nu este posibilă. Așa cum copiii răcesc, fac gripă, tot așa se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus. Problema este cum facem să minimalizăm acest risc. Și cum facem, dacă se întâmplă ca într-o clasă să apară un caz, ca restul școlii să-și continue activitatea normal. Distanțarea fizică cred că este importantă. Utilizarea măștii este una dintre soluții. Sunt țări în care utilizarea măștii este impusă în pauze sau la activitățile din exterior, unde copiii interacționează unii cu celialți. Sunt mai multe variante, ar trebui să ne gândim foarte serios care dintre acestea permit defășurarea unei activități apropiate de normal și minimizează riscurile”, a spus Alexandru Rafila.

Categorii: Sănătatea în România, Știri, Studii/Cercetări
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea