EXTERNE Știri

Descoperirea care îi va bucura pe pacienții cu astm

O echipă de cercetători din Germania, Elveția, Suedia și Australia a descoperit că o substanță extrasă din larva viermelui rotund a redus inflamația căilor respiratorii la șoareci. În lucrarea publicată în revista Science Translational Medicine, grupul descrie extragerea unei proteine dintr-un tip de parazit care infectează rozătoarele, pe care a folosit-o pentru a face o terapie nazală pentru șoareci, potrivit Medical Express.

Cercetările anterioare au arătat că unele substanțe produse de unii viermi paraziți (cunoscuți și sub denumirea de helminți) pot fi utilizate pentru a reduce inflamația la unele animale. O astfel de lucrare vine ca o promisiune pentru tratarea inflamației de tip 2 (care duce la reducerea funcției pulmonare) la persoanele cu astm și alergii. Cercetările anterioare au arătat că aproximativ 50 până la 70 la sută dintre pacienții adulți cu astm au inflamație de tip 2. În acest nou efort, cercetătorii și-au concentrat studiul pe substanțele produse de un tip de larve de viermi rotunzi, care trăiesc în intestinele rozătoarelor. Cercetările anterioare au arătat că sunt capabile să transforme și să oprească răspunsurile la inflamație la rozătoarele gazdă, în funcție de nevoie.

Lucrarea a presupus colectarea probelor de Heligmosomoides polygyrus bakeri și eliminarea extractelor asociate cu reducerea inflamației. Apoi au fost  amestecate într-un spray nazal pentru utilizare la șoareci cu inflamație pulmonară asemănătoare astmului, din cauza expunerii la acarieni.A rezultat o reducere puternică a inflamației. O privire mai atentă a arătat că tratarea șoarecilor cu extractul respectiv a stimulat tipurile de molecule antiinflamatorii numite prostaglandină E2 și COX. De asemenea, a arătat că extractul din spatele efectului antiinflamator a fost glutamatul dehidrogenază.

Cercetătorii au aplicat, de asemenea, extractul lor de larvă și pe celule imunitare umane într-un vas Petri și au descoperit că acest lucru a dus la o reducere a inflamației, declanșând acțiunea eicosanoizilor, care servesc ca mediatori ai inflamației. Alte teste au arătat că extractul a fost eficient în încetinirea granulocitelor, care sunt implicate în episoadele inflamatorii severe.