EXTERNE Știri

Descoperire uimitoare a cercetătorilor americani! Combinația care poate stopa evoluția cancerului

Oamenii de știință de la Universitatea de Sud din California (USC) SC și IFOM Cancer Institute din Milano au descoperit că o dietă care imită postul poate fi mai eficientă în tratarea unor tipuri de cancer atunci când este combinată cu vitamina C.

În studiile efectuate pe șoareci, cercetătorii au descoperit că această combinație a întârziat evoluția tumorii în mai multe cazuri de cancer colorectal, iar la unii șoareci chiar a fost înregistrată o regresie a bolii. Rezultatele au fost publicate în revista Nature Communications.

“Pentru prima dată, am demonstrat cum o intervenție complet non-toxică poate trata în mod eficient un cancer agresiv”, a declarat Valter Longo, autorul principal al studiului și directorul Institutului de Longevitate de la USC . „Am luat două tratamente care sunt studiate pe scară largă ca intervenții pentru a întârzia îmbătrânirea – o dietă care imită postul și vitamina C – și le-am combinat ca un tratament puternic pentru cancer”.

Cercetătorii au spus că, în timp ce postul rămâne o opțiune provocatoare pentru pacienții cu cancer, o opțiune mai sigură și mai fezabilă este o dietă bazată pe calorii de proveniență vegetală. Concluziile lor sugerează că un tratament cu toxicitate scăzută a dietei, plus vitamina C, are potențialul de a înlocui mai multe tratamente toxice.

Rezultatele cercetărilor anterioare privind potențialul de combatere a cancerului cu vitamina C au fost contradictorii. Totuși, studii recente încep să arate o oarecare eficacitate, în special în asociere cu chimioterapia. În acest nou studiu, echipa de cercetare a dorit să afle dacă o dietă care imită postul poate îmbunătăți acțiunea de luptă împotriva tumorilor cu vitamina C, administrată în doze mari, prin crearea unui mediu care să nu fie favorabil pentru dezvoltarea celulelor canceroase, dar totuși sigur pentru celulele normale.

“Primul nostru experiment in vitro a arătat efecte remarcabile”, a spus Longo. “Atunci când sunt utilizate singure, dieta cu imitație de post sau vitamina C singură a redus creșterea celulelor canceroase și a provocat o creștere minoră a morții celulelor canceroase. Dar atunci când au fost folosite împreună, acestea au avut un efect dramatic, ucigând aproape toate celulele canceroase.”

Mai multe detalii despre studiu, aici.