Sănătatea în România Știri

Decizia ministrului Alexandru Rafila: O nouă sesiune de rezidențiat, în luna mai

O nouă sesiune a examenului de rezidențiat se va desfășura în luna mai a acestui an. Decizia a fost luată de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. În urma sesiunii desfășurată anul trecut în noiembrie, au rămas neocupate 628 de posturi.

Această sesiune se va desfășura împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie și va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială și, așa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenților de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidențiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare.”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Lista locurilor și posturilor disponibile se regăsește pe site-ul rezidentiat.ms.ro.