Cea de-a treia ediție a dezbaterii „Access & Terapies 360” , transmisă în direct la Medika TV, a reunit pe profesioniștii din domeniul sănătății și reprezentanții asociațiilor de pacienți. Printre participanții la acest eveniment s-a numărat și dr. farm. Răzvan Prisada președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor medicale. Acesta a explicat în intervenția sa de ce multe spitale din România ajung să rămână fără medicamente.
Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a explicat că principalul factor care generează criza medicamentelor în unitățile medicale este legislația greoaie. „Procesul de achiziție publică este unul greoi. Trebuie să sprijinim modificarea acestora pentru că și managerii de spitale au nevoie de ajutor. Finanțarea deficitară și inconsecventă…Suntem într-o perioada în care se așteaptă o rectificare bugetară, evident, bugetele sunt pe minim. Asta se întâmplă periodic, contextul în care suntem nevoiți să asigurăm disponibilitatea medicamentelor este unul dificil„ a precizat dr. farm. Răzvan Prisada președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în cadrul dezbaterii „Access & Terapies 360”, transmisă în direct la Medika TV .
Mai mult, acesta a atras atenția cu privire la faptul că țara noastră ar trebui să aibă politici mult mai bune în care industria farmaceutică să fie susținută, astfel încât medicamentele să se producă în România. „România are nevoie de susținerea industriei farmaceutice, de întărirea producției interne. Industria farmaceutică nu este în atribuțiile niciunui mister” a mai spus dr. farm. Răzvan Prisada.
Dezbaterile „Access & Terapies 360” au ca partener științific UMF „Carol Davila” București și rolul acestora este de a găsi cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea sistemului medical din România.