Copiii au mai puțini receptori care să permită intrarea noului coronavirus în organism, este concluzia unui studiu al cercetătorilor de Școala de Medicină Icahn, apărut în Jurnalul Asociației Medicale Americane.
Ei au analizat probe nazale prelevate de la peste 300 de persoane, cu vârste cuprinse între 4 și 60 de ani, și a descoperit că adulții mai în vârstă aveau mai mulți receptori activi în nas, în timp ce copiii sub 10 aveau mai puțini.
Este vorba despre celulele ACE2, un fel de “ușă” moleculară de care se leagă SARS-CoV2.
Receptorii care lasă coronavirusul să pătrundă în corpul uman par să fie mai puțin întâlniți în nasurile copiilor, iar acesta ar putea fi motivul pentru care copiii sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească din cauza coronavirusului.
„Expresia ACE2 inferioară la copii în raport cu adulții poate ajuta la explicarea motivului pentru care Covid-19 este mai puțin răspândit la copii”, au scris cercetătorii.
Cercetările lor au vizat doar celulele prezente în interiorul nasului, pe care le-au descris drept „primul punct de contact dintre noul coronavirus și corpul uman.”
Studiul nu a căutat receptorii și în alte părți ale corpului, de aceea concluziile nu sunt atât de relevante, ci reprezintă doar o ipoteză, în această fază.