DE CE BOLNAVII COVID-19 DIN S.U.A. AJUNG ACASĂ MAI REPEDE DECÂT PACIENȚII ROMÂNI. Explicațiile unui infecționist

Practici diferite în Statele Unite în abordarea și gestionarea cazurilor de COVID-19 față de ce se întâmplă în România cu acești pacienți.

În România, bolnavul cu COVID-19 este ținut în spital până în momentul în care are două teste negative, chiar dacă acest lucru poate însemna și o lună ori chiar două iar bolnavul este asimptomatic. Apoi, pacientul COVID este externat, având, de regulă, recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

În America, medicii abordează într-un cu totul alt mod cazurile de COVID-19. Conform ultimelor studii, Centrul de Control și Prevenire al Răspândirii Bolilor din SUA a luat decizia ca bolnavii cu coronavirus să fie externați la 10 zile de la primul test POZITIV, dacă în ultimele trei zile nu a avut febră.  Externarea bolnavilor se face chiar dacă testul pentru coronavirus iese în continuare pozitiv, cercetătorii stabilind în urma ultimelor studii că  în organism ar mai rămâne de fapt fragmente moarte ale virusului care sunt depistate la test, dar acestea nu mai sunt active, deci pacienții nu mai sunt contagioși.

O astfel de abordare este deja adoptată și în spitalul Summerlin din Las Vegas, în care lucrează medicul infecționist Ion Alexie.

Specialistul român, citat de Mediafax, spune că  în SUA pacienții confirmați cu infecție cu coronavirus care sunt asimptomatici sunt declarați vindecați la 10 zile de la diagnostic și sunt externați, dacă în ultimele trei zile nu au făcut febră. Nu sunt externați pacienţii cu un sistem imunitar fragil, precum cei cu transplanturi, leucemii sau cei pe doze mari şi îndelungate de steroizi ori alte medicamente imunosupresoare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes