De ce apare infertilitatea? Medicii specialiști au menționat principalele cauze la Medika TV

Stilul de viață, moștenirea genetică sau vârsta partenerilor reprezintă cauze ale infertilității. De asemenea, anumite boli din copilărie sau infecții ale aparatului reproducător pot împiedica partenerii să devină părinți. Specialiștii din cadrul Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, au explicat la Medika TV care sunt principalele cauze ale infertilității.

În funcție de sexul partenerilor, cauzele de infertilitate pot fi multiple. În cazul bărbaților, de exemplu, problemele de concepție pot apărea din cauza stilului de viață sau a anumitor afecțiuni diagnosticate în copilărie. „În cazul bărbaților, este vorba despre afectarea producției de spermatozoizi care se reflectă în analiza numită spermogramă. Această afectare poate avea cauze genetice, cauze induse de condițiile de viață, de mediul în care trăim, de diverse boli care pot interveni și pot afecta producția de spermatozoizi. În perioada copilăriei sunt diverse afecțiuni care pot avea urmări în viața adultă, precum ectopia testiculară, loviturile, torsiunile de testicul, sunt probleme multe care pot afecta adultul” a explicat, la Medika TV, dr. Diana Cocei, medic primar obstetrică-ginecologie, competență în reproducere umană asistată, Embriolog Senior acreditat ESHRE și șef Laborator Embriologie al Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

În cazul femeilor, problemele de infertilitate sunt mult mai complexe, pentru că ele pot fi generate de afecțiunile fiecărei componente ale aparatului genital. Dacă uterul, colul uterin sau trompele uterine au probleme, atunci riscurile de apariție a infertilității sunt mari. „La femeie infertilitatea înseamnă afecțiuni la nivelul fiecărei părți a aparatului reproducător. Începem cu infecțiile, există germeni care pot interveni în procesul concepției și afectează capacitatea de procreare, de a obține o sarcină. Trecând mai departe la uter, care este locul în care se implantează embrionul, există boli care afectează această zonă, așa cum sunt endometritele, tot de natură infecțioasă, sau fibroamele uterine sau malformațiile congenitale ale cavității uterine. Dacă trecem mai departe spre trompe, cu ajutorul cărora intră în contact ovocitul cu spermatozoidul, ele pot fi afectate de obstrucțiile turbare. Ovarul poate fi afectat de diverse boli mai grave sau mai puțin grave, precum ovarul polichistic, endometrioza care, din păcate, are o incidență tot mai mare și care este extrem de agresivă în ceea ce privește fertilitatea femeii și orice înseamnă modificări sau afecțiuni genetice ale persoanei respective” susține dr. Diana Cocei.

Echipa medicală din cadrul Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, vine în sprijinul dumneavoastră cu metode de diagnostic și tratament de ultimă generație, prin intermediul cărora vă pot ajuta să deveniți părinți.

Categorii: Medici de familie
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea