Eveniment Știri

CURSĂ CARITABILĂ, DE LA DISTANȚĂ. Maraton cu 1400 de participanți, în priză timp de 24 de ore

sursa foto:alergpentruautism.ro

Peste 1400 de persoane participă, începând de sâmbătă dimineața, de la ora 10,00, la o cursă caritabilă desfășurată sub îndemnul Alerg pentru autism. Participanții sunt din zeci de localități din țară și s-au alăturat inițiativei pornite de la Constana, de către Centrul de Autism ”Marea Neagră”.

Regulile sunt relativ simple: alergătorii aleargă singuri sau în grupuri foarte reduse, păstrează distanța, își monitorizează cursa cu mijloace electronice sau cu ajutorul arbitrilor și au un barem de 100 de kilometri pe care trebuie să îl atingă în maximum 24 de ore. În tot acest timp, au voie să facă pauze pentru a se hidrata, pentru a se odihni sau pentru a dormi, chiar, fiind permisă și părăsirea traseului și revenirea pe parcursul celor 24 de ore.

Fiecare alergător este considerat un ambasador al faptelor bune pentru că își ”vinde” kilometrii alergeți, banii astfel colectați constiuindu-se în donații pentru proiecte sociale dedicate copiilor cu autism. Tocmai de aceea, participanții au avut grijă ca, înaintea cursei de astăzi, să promoveze evenimentul pentru a încuraja donațiile, având în vedere scopul caritabil al evenimentului. Fiecare kilometru se ”cumpără” cu 10 lei. Evenimentul este la cea de-a patra ediție și a fost reprogramat din vară, pentru a fi stabilite condiții de maximă siguranță. În premieră, la maratonul de astăzi participă și o echipă din Stockholm, Suedia.

Donațiile se fac într-un mod transparent. Toți alergătorii pot fi găsiți pe pagina https://alergpentruautism.ro/, iar donațiile se pot face tot prin intermediul paginii. Pe același site al organizatorului sunt prezentate proiectele susținute din fonduri colectate la edițiile anterioare.

Cu fondurile de la ediția a IV-a, desfășurată în week-end-ul 19-20 septembrie 2020, vor fi susținute 10 proiecte pentru copiii cu autsm din Constanța și Galați. Inițiatorul acestei mișcări este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut pentru acțiunile dedicate cauzei copiilor cu autism inclusiv pentru terapii inovatoare dedicate acestei categorii.