Cum văd medicii inițiativa autorităților de a organiza centre de vaccinare în locuri mai puțin obișnuite, precum zonele dintre blocuri

În timp ce românii refuză vaccinarea, autoritățile caută soluții pentru a aduce vaccinul cât mai aproape de oameni. Astfel, a fost gândită o strategie națională nouă în acest sens.

În direct la Medika TV, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre inițiativa autorităților de a crea centre de vaccinare prin intermediul cărora vaccinul să fie adus cât mai aproape de cei care au nevoie de el.

Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare  din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraş şi vor efectua cel puţin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activităţi de vaccinare, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni şi vor fi vaccinaţi sau se vor face o serie de activităţi mini-maraton de vaccinare în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale” , a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă la Medika TV.

Inițiativa autorităților este privită cu ochi buni de medici, care consideră că prin aceste măsuri numărul persoanelor vaccinate ar putea crește.

Este un model de medicină comunitară pe care-l susțin de peste 20 de ani și și-a dovedit eficacitatea. Eu însămi am fost acum 20 de ani, am participat la astfel de campanii în zone izolate rurale, este singura modalitate prin care ducem serviciul la pacient. Este esențial să nu așteptăm ca pacientul să vină la serviciu, să ducem serviciul la pacient, să-l facem accesibil și toate aceste costuri de logistică să fie acoperite de stat”, a precizat dr. Ioana Stăncel, în direct la Medika TV.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes