Sănătatea în România Sfatul specialistului

CUM SĂ NE REVENIM DUPĂ COVID-19. Alimentația și mișcarea, cei mai puternici aliați (VIDEO)

Recuperarea post-COVID-19 este de durată, spun medicii. Mulți pacienți se plâng de probleme de sănătate, chiar dacă analizele indică faptul că au scăpat de faza acută a bolii. Alimentația și mișcarea joacă un rol important în procesul de recuperare.

Medicul diabetolog Laura Ene prezintă, la MEDIKA TV, în ultima ediție a emisiunii SECRETELE NUTRIȚIEI, câteva sfaturi de care trebuie să țină cont, în perioada de recuperare, pacienții care au trecut prin boala COVID-19. Sfaturile medicului fac referire atât la alimentația pe care ar trebui să o aibă această categorie de pacienți, recomandând totodată și mișcarea ca parte din acest proces.

Consumul moderat de sare și hidratarea ajută în recuperarea post-COVID-19. De asemenea, este de evitat o alimentație bazată pe preparate tip fast-food sau mâncare pregătită la restaurant. „Evitați consumul excesiv de sare și beți multă apă! Consumați legume și supe foarte multe. Recomand consumul de carne slabă de calitate” a accentuat dr. Laura Ene, specialistul Medika TV în nutriție.

Puteți urmări integral sfaturile medicului Laura Ene în videoclipul de mai jos.