Cum să mănânci de toate de Paști, fără să te îngrași! Dr. Laura Ene vă propune câteva rețete perfecte

Dr. Laura Ene, specialistul Medika TV în nutriție, a prezentat în emisiunea Secretele nutriției” câteva rețete de bunătăți tradiționale de Paști, care nu reprezintă însă un atac pentru siluetă. Sunt rețete speciale ale unor preparate delicioase, dar care au puține calorii, recomandate inclusiv persoanelor care au diabet.

Iată câteva dintre rețetele specialistului Medika TV:

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

Ingrediente:

600 g brânză de vaci dietetică (0.2 – 2.2%) grăsime

4 linguri de făină integrală

4 linguri griș

200 g cremă de brânză light 12%

200 g stafide înmuiate în esență de rom sau vanilie

îndulcitor artificial lichid echivalent pentru 200 g zahăr

400 g smântână 12% grăsime

6 ouă

Mod de preparare:

Ouăle se mixează cu înlocuitorul de zahăr și cu esențele, adăugând un strop de sare, se încorporează apoi treptat brânza de vaci, crema de brânză la temperatura camerei, apoi făina și apoi grișul, puțin câte puțin, până la omogenizare.

Ultimele ingrediente care se adaugă sunt smântâna și stafidele.

Compoziția astfel obținută se toarnă într-o tavă, se tapetează cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil la 180 grade C.

Se ține 45-50 min. sau până e aurie deasupra.

Se servește dimineața sau la gustarea de după-amiază.

Informații nutriționale: 155 kcal/ 100 g, 8 g proteine, 15 g glucide, 7 g lipide.

PATE DE FICAT DE PUI FĂCUT ÎN CASĂ

Ingrediente:

500 g ficaței de pui

1 ceapă medie

2-3 căței de usturoi

boabe de piper și foi de dafin

125 g cremă de brânză light

sare, condimente după preferințe (nucșoară, cognac, piper)

Mod de preparare:

Ficățeii se fierb cu ceapa, usturoiul, boabele de piper și frunzele de dafin.

După ce s-au fiert, dați deoparte boabele de piper și dafinul și puneți ficățeii în blender împreună cu ceapa fiartă, usturoiul și crema de brânză, până obțineți o pastă fină, de consistența dorită. Asezonați la sfârșit cu sare, piper și alte condimente.

Informații nutriționale: 115 kcal/ 100 g, 13 g proteine, 5.6 g lipide, 2.3 g glucide

MAIONEZĂ DIETETICĂ

Ingrediente:

1 gălbenuș de ou fiert

4 lingurițe de muștar

4 linguri de smântână 12%

Mod de preparare:

Se amestecă muștarul cu gălbenușul de ou și apoi se încorporează treptat smântâna.

Se condimentează cu sare, piper după gust.

Se folosește muștar după preferințe – dulce, iute, dijon, cu hrean etc.

Informații nutriționale: 160 kcal/ 100g, 6 g proteine, 5.5 g glucide, 12 g lipide

Categorii: Sfatul specialistului, Stil de viață, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea