Cum să faci să nu scoți bani din buzunar când ajungi la medic

Asigurarea voluntară de sănătate reprezintă o alternativă pentru situațiile neprevăzute, aceasta având ca scop suportarea costurilor cu serviciile medicale în caz de îmbolnăvire sau accident.

În baza asigurării voluntare de sănătate, pacienții pot accesa servicii medicale de prevenție, diagnosticare sau tratare a unei afecțiuni medicale.

Iată și care sunt principalele servicii medicale pe care le acoperă asigurarea voluntară de sănătate

  • Serviciile medicale în ambulatoriu, unde avem consultațiile la medicul generalist, la medicul specialist, investigații și analize medicale în scop de diagnosticare, tratamente și proceduri clinice non- chirurgicale;
    spitalizarea și intervenții chirurgicale;
  • Tratament la domiciliu și recuperare medicală după un episod de boală;
  • Servicii de monitorizare a sarcinii;
  • Indemnizația pentru maternitate;
  • Indemnizația pentru spitalizare;
  • Decontarea costurilor cu proteze, orteze sau diferite tratamente stomatologice.

Principalul avantaj al poliței voluntare de sănătate îl reprezintă faptul că beneficiarii își pot alege singuri furnizorii de servicii medicale. Acest tip de poliță nu substituie și nu înlocuiește asigurarea socială de sănătate, ci oferă un nivel suplimentar de protecție.

Acest tip de asigurare este util în momentul apariției unei boli care nu este acoperită de asigurarea socială de sănătate.

Valoarea polițelor nu este standard și diferă de la un asigurător la altul. De asemenea, valoarea este stabilită și în funcție de nevoile fiecărei persoane asigurată.

Anul trecut, industria de asigurări a plătit în baza asigurărilor voluntare de sănătate peste 46 milioane de euro indemnizații de asigurare, la nivel național.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea