EXTERNE

CUM RESPECTĂ AMERICANII DISTANȚAREA SOCIALĂ. Imaginea zilei dintr-un parc din SUA

Distanțarea fizică a fost recomandată de specialiști încă de la începutul pandemiei de coronavirus, pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, și continuă să fie măsura pe care epidemiologii, cercetătorii, autoritățile de la toate nivelurile continuă să o recomande ca fiind soluția cea mai la îndemână pentru a opri circulația noului virus

În orice domeniu de activitate, fie că vorbim de terase, restaurante deschise în lume, școli, acolo unde cursurile au fost reluate, s-au luat măsuri astfel încât distanța dintre oameni să fie de cel puțin doi metri, în față, în spate și în lateral, pe cât posibil.

Cum vremea se încălzește și îi îmbie pe oameni să iasă din case, în San Francisco, și în parcuri au fost dispuse măsuri care să asigure distanțarea fizică între localnici.

Dintr-o fotografie ce aparține lui  David Paul Morris de la Bloomberg se poate observa cum se asigură distanțarea socială în Dolores Park.  Responsabilii au trasat în tot parcul cercuri, iar fiecare cetățean dornic de relaxare în aer liber are propriul cerc. Astfel, se asigură distanțarea fizică, iar riscul răspândirii coronavirusului scade.

Măsura este binevenită în contextul în care cercetătorii au spus în mod repetat de la debutul pandemiei că noul coronavirus se poate și se răspândește nedetectat de către o persoană asimptomatică. Cel căruia i se transmite astfel virusul poate însă dezvolta probleme serioase și chiar deceda, mai ales în contextul unor comorbidități și a unei vârste înaintate. Astfel, înainte de a avea un vaccin anticovid, cel mai sigur mod de a împiedica răspândirea noului virus este să păstrați distanța față de ceilalți, indiferent dacă sunteți bolnav sau nu.