Cum poate gestiona Ministerul Sănătății situația în cazul în care România ar putea înregistra cazuri de „variola maimuței”

Deși oficial, până la acest moment, pe teritoriul României nu au fost depistate cazuri de „variola maimuței”, autoritățile sanitare au pregătit o strategie prin care vor interveni dacă va fi nevoie să acorde sprijin persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.

Potrivit unei declarații de presă a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, autoritățile au realizat o strategie, elaborată cu sprijinul Institutului Național de Sănătate Publică. „Metodologia este o chestiune tehnică elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, orice suspect de boală eruptivă care nu are un link epidemiologic clar poate fi consider un caz suspect de variolă.

În ceea ce privește suspiciunea de „variola maimuței” sesizată în urmă cu o săptămână la Rădăuți, ministrul Alexaru Rafila a precizat că „Am avut o situație la rădăuiți acolo am fost mirat de ce a fost declarat de ce a fost suspect, pentru că era clar că e vorba despre o mamă care venise în contact cu copilul său bolnav de varicelă”.

Definiția de caz „variolei maimuței” a fost deja transmisă către Direcțiile de Sănătate Publică din România. Datele statistice arată că la acest moment există 230 de cazuri de „variola maimuței” în 20 de țări din afara Africii.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea